Skip to content

Solgrid bygger sitt tredje store solkraftverk i Norden

Dato: 27.09.2022

Solgrid inngår samarbeid med Encavis for å realisere sitt tredje store solkraftverk i Norden. Mörghult solkraftverk på østkysten i Sverige vil produsere om lag 15 GWh i året.

Solkraftverket ligger i Västervik i Småland, i Emil Lønnebergs rike. Prosjektet utvikles av Solgrid og er planlagt med nettilkobling tredje kvartal i 2023.

Encavis er en ledende uavhengig kraftprodusent som både finansierer og driver solkraftverk over hele Europa.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen med Encavis som gir oss mulighet til å realisere prosjektet. Dette er nok en viktig milepæl for å tilføre mer fornybar energi i et område med kraftunderskudd, sier Kristin Melsnes, CEO i Solgrid.

Selskapets andre prosjekt med Encavis
Fra før har Encavis eierskap i Varberg Norra solkraftverk, som sto klart i april 2022, med en produksjonskapasitet på 5 MW.

-Vi er glade for det andre vellykkede prosjektet i vårt partnerskap med Solgrid i Sverige. Det bringer oss ikke bare nærmere vår kapasitetsøkning i tråd med vår vekststrategi. Det styrker også vår tilstedeværelse i Skandinavia, som er et av de mest interessante nye solenergimarkedene i Europa, sier Mario Schirru, Chief Investment Officer/Chief Operations Officer i Encavis AG.

Skal utvikle mer
Encavis og Solgrid har som mål å  utvikle ytterligere solkraftverk i Sør-Sverige sammen, med en samlet produksjonskapasitet på mer enn 100 MW. Planen er å samle flere prosjekter for å signere en langsiktig PPA. I mellomtiden vil Encavis selge kort- og mellomtidssikrede strømkontrakter.

-Med dette partnerskapet viser vi at Solgrid er en av de ledende utviklerne av sol i Norden. Med et sterkt kompetansemiljø i selskapet og gode partnere har vi evnen til å få til en rask realisering av store solkraftverk, sier Melsnes.

Solkraftverket skal bygges i Västervik i Småland, i Emil Lønnebergs rike.

For mer informasjon, kontakt:

Kristin Melsnes

CEO i Solgrid

Tel: 95 29 53 42
kristin@solgrid.no

Solgrid AS

Solgrid er et norsk solkraftselskap, basert i Lillestrøm. Eierne i selskapet er Akershus Energi AS, Østfold Energi AS, Valinor AS, Swede Energi AB, Mypower AS og de ansatte.