Skip to content

Kjøper to solkraft-prosjekter i Sverige

Solgrid kjøper to solkraftprosjekter av svenske Helios, som er deleid av det norske fornybarselskapet Magnora.
– Passer perfekt inn vår portefølje, sier Solgrid-sjef Kristin Melsnes.

Prosjektene er planlagt med en makskapasitet på 32 megawatt, som kan dekke kraftbehovet i rundt 4.000 husholdninger, og skal være ferdig bygget i 2023 eller 2024. Anleggene ligger i prisområdet SE3 i det sørlige Sverige.

– Vår ambisjon er å utvikle, eie og drifte bakkemonterte solkraftverk og Helios-prosjektene gjør at vi kan øke takten, sier Kristin Melsnes i Solgrid.

Massivt trykk på solkraft i EU
Ifølge konsernsjef Andreas Tunbjer i Helios sammenfaller transaksjonen med et massivt trykk fra EU-kommisjonen gjennom RePowerEurope-initiativet med mål på 30 gigawatt innen utgangen av 2022 og 1 TW solkapasitet innen 2030.

– Vi er glade for å kunne inngå denne avtalen med Solgrid, som er et selskap med store ambisjoner for det nordiske markedet.  Solgrid som IPP er en god match for Helios som prosjektutvikler, sier Tunbjer.


Ledende nordisk produsent
Helios er en svensk utvikler av sol- og batterilagringsprosjekter og har sikret land for over 37 prosjekter i Sverige og nylig Litauen og Latvia.

Solgrid, med Østfold Energi og Akershus Energi på eiersiden, har som mål å bli en ledende nordisk produsent av solenergi. Selskapet utvikler, bygger, driver og eier industrielle solenergianlegg. Solgrid har en prosjektportefølje på mer enn 1000 MW i Norge og Sverige på ulike stadier. Byggingen av første anlegg startet i 2020.

For mer informasjon, kontakt:
Kristin Melsnes, administrerende direktør Solgrid AS Tlf: +47 952 95 342 Epost: kristin@solgrid.no